EFT

Wil jij  ook eindelijk af  van die beperkende overtuigingen, angsten  en emoties die je belemmeren om vrij te leven? Ervaar je oude angst of pijn steeds opnieuw, maar dan in een ander jasje?

Er is een oplossing! Maak kennis met EFT.

EFT is de afkorting van Emotional Freedom Techniques. Zoals de naam zegt kun je jezelf bevrijden van vervelende  emoties die je blokkeren om je echt helemaal  vrij te voelen.

Als alles in balans is stroomt onze levensenergie vrij langs de energiebanen in ons lichaam.  Er gebeuren echter kleine en grote dingen in ons leven die een (sterke) schrik of onveiligheidsreactie teweeg kunnen brengen. Omdat wij als mensen vaak  de neiging hebben om vervelende en onveilige gevoelens en emoties weg te stoppen of te omzeilen, doorleven  we niet de hele emotionele reactie. In je (energie) lichaam blijft dan een stukje restspanning van de gebeurtenis achter. Dat stukje bepaalt hoe je in soortgelijke situaties reageert.

Je reageert dus eigenlijk op dingen in het heden vanuit je ervaringen in het verleden en dus ook vanuit vroegere pijn. Er is als het ware een verstoring of blokkade ontstaan.

We hebben het vaak (te) druk in ons leven en we nemen weinig ruimte en tijd voor onszelf om hetgeen we door de dag heen meemaken echt te voelen en te doorleven. En dan heb ik het nog niet over heftige dingen die kunnen gebeuren tijdens je levensloop, waar je liever niet meer mee geconfronteerd wil worden. Hierdoor kun je verstrikt raken in ongewenste patronen die je belemmeren het leven te leven wat je eigenlijk zou willen.    

Wat doet EFT:

Met EFT ga je even helemaal terug naar de  ongewenste situatie, dat kan onwennig zijn of onveilig aanvoelen. Je  maakt namelijk weer contact met iets wat je diep hebt weggestopt. Je doet dit door zachtjes op verschillende punten van meridianen  (energiebanen die in je hele lichaam lopen) te kloppen terwijl je in contact blijft met alle gedachten, gevoelens en herinneringen die de ongewenste situatie oproepen. Je doet dit samen met de therapeut, die het voordoet en die je zorgvuldig door dit proces heen begeleidt. Je begint bij de meest actuele blokkade die je je kunt herinneren, de bijbehorende herinneringen, emoties en gedachten dienen zich vanzelf aan. Je klopt door totdat de emotionele lading van alle herinneringen, gedachten en gevoelens die eronder lagen verandert en zelfs oplost.

De ervaring en  de spanningsvolle reactie worden als het ware losgekoppeld van elkaar. Dit geeft gelijk een lichter en vrijer gevoel, er komt weer levenskracht vrij.

Je herinnert je nog wel dat je een probleem had, maar de emoties die ermee gepaard gingen zijn verdwenen.

Door EFT word je je meer bewust van wat er in jezelf gebeurt en leer je steeds beter hoe je gedachten  en  gevoelens onder woorden kan brengen. 

Waarvoor?

  • Onverwerkte Emoties (trauma's, pijnlijke herinneringen ) 
  • Angsten  ( faalangst, onzekerheid ed ) 
  • Verslavingen (roken, eten) 
  • Lichamelijke en psychosomatische klachten


EFT en kinderen

Bij kinderen, die op school niet volledig presteren, en geblokkeerd zijn door negatieve inprentingen, zijn de resultaten ook geweldig! Maar ook angsten en nare herinneringen kunnen bij kinderen met EFT aangepakt worden. Ouders en kinderen kunnen het thuis, nadat ze het samen hebben geleerd, uitstekend toepassen.

logo stichting EFT (003).jpg